Rendezvények


Rendezvények

Nemzetközi TDK az Eszterházy Károly Egyetem Szociálpedagógia Tanszéken

egri tdk 2016Az Eszterházy Károly Egyetem Szociálpedagógia Tanszékén 2016. november 29. tartották meg a hagyományosnak tekinthető nemzetközi TDK konferenciát. A konferencián hat egri, és egy-egy kolozsvári és marosvásárhelyi hallgató vett részt. Ezzel is erősítve a három egyetem több évtizedre visszanyúló szakmai kapcsolatát, valamint az egyetemünk nemzetköziesítési törekvéseinek folytatását.

A hallgatók bemutatott dolgozatai különböző elkészítése stádiumban voltak, az előadások színvonala minden esteben megfelelt a szakmai követelményeknek.

Bővebben...

Részvét helyett részvétel

IMGL0002„Részvét helyett részvétel” jeligével szakmai napot tartott ma a kolozsvári Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet az Önkéntesség Világnapja alkalmából. A rendezvény szakmai workshop mellett utcai festést is magába foglalt. „Bár nem vagy művész, a te ecsetvonásaid által is szebb, színesebb lesz a kép! Bár nem vagy szakember, a te önkéntes munkád által is élhetőbb, emberibb lesz a város szociális ellátása!” – biztatták a szervezők a járókelőket a Deák Ferenc/Eroilor utcában kifeszített pannó előtt.

Bővebben...

Részvét helyett részvétel - Szakmai nap Kolozsváron

1magy„Részvét helyett részvétel!” jeligével szakmai napot tart a kolozsvári Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet december 5.-én, az Önkéntesség Világnapja alkalmából.

Erre a rendezvényre két tevékenységet tervezünk:

utcai falfestést, mint közösségi figyelem-felhívó akciót a város bármely érdeklődő polgára számára és szakmai workshopot a szociális ellátásban dolgozó vagy erre készülő szociális munkások számára

Bővebben...

Paralimpiai Játékok a Csemetével, olimpikonnal a zsűriben

2paralimpiaA Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolája, Báthory-líceum, Gondviselés Egyesület, Samus Technológiai Líceum és Tébé Otthon részvételével rendezte meg a Csemete Óvoda Integrált Játszóháza a 2. Paralimpiai Játékokat.

Az egykori Dermata sportcsarnokban 7 csapat 43 hátrányos egészségügyi helyzetű fiatalja (mozgáskorlátozottak, Down-kórosok, hallássérültek stb.) különböző ügyességi és gyorsasági számokban versenyzett egymással és önmagukkal, ápolóik felügyelete mellett. A vetélkedő számukra ritka élményt, nagyszerű kikapcsolódást jelentett: karikák, labdák, kötelek, dobozok, bóják, kosarak, gördeszkák, botok jelentették a sportszereket és feladatokat, a húszméteres pályán mindenki igyekezett a legtöbbet nyújtani.

Minden részvevőt nagyon lelkes biztatás kísért, rendre kórusban hangzott fel a hajrá Anna, hajrá Timi, hajrá Márk, hajrá Robi! Akadt, akit ápolói segédlettel kellett egyensúlyban tartani, vezetni, de kerekes székes versenyzők is voltak.

Bővebben...

Diákkonferencia Nagyváradon

nagyvarad szociologiaA Nagyváradi Egyetem Szociológia és Szociális Munka Intézete román nyelvű diákkonferenciát szervez Nagyváradon 2016 május 27-28-án.
A konferencia szekciói:

  1. Társadalmi folyamatok a jelenkori Romániában
  2. Szociális munka a jelenkori társadalomban
  3. Az emberi erőforrás menedzsment perspektívái

Bővebb információk és online jelentkezés a konferencia honlapján. Jelentkezési határidő április 15.

Felvételi információs oldal 2016

felveteli wixoldal

Képek az egyetem életéből

  • 24-dsc_2762__
  • 09-dsc_2722__
  • 38-dsc_2785__
  • 17-dsc_2744__
  • 30-dsc_2769__

Kiemelt hírek, események

felveteli plakat 2015

A szociális háló hírei

Több, mint fél évtizede valósulnak meg a Gyulafehérvári Caritas különböző programjai a Mol Románia támogatásának jóvoltából.
Read more...
Hiába kért még állásokat a Maros Megyei Nevelési Tanácsadó- és Erőforrásközpont az oktatási minisztériumtól, nem hirdethettek meg több iskolai tanácsadó, logopédus és iskolai mediátor posztot – jóllehet a gyakorlat azt...
Read more...
Nem olyan nehéz a magyar kisiskolások, de még az ötödikesek iskolatáskája sem, ugyanis tankönyveik szinte egyáltalán nincsenek, az eddig használt munkafüzeteket pedig minisztériumi felülvizsgálat miatt nem használhatják. Tanterv ugyan létezik,...
Read more...

Kövess minket a Facebookon

Elérhetőség

bejarat

Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet

Szociális Munka Tagozat

 

December 21 sugárút, 128-130 szám, Kolozsvár

TÉRKÉP

Tel./Fax: 0264-42.46.74, 0264-41.99.58

Titkárnő: Bruck Edit

 

http://www.bbte-szocialismunka.ro
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.