Önkéntesség


Önkéntesség

A Civilek a Jövőért Alapítvány EVS projektje

Projekt ideje: 2015. 10.01-2016.09.30. 12 hónap

Projekt helyszíne: Kiskunhalas, Dél-Alföld – Magyarország

liszi14Gyere hozzánk, ha

 • szeretnél új környezetben, új emberekkel ismerkedni,
 • éppen keresed Önmagad, s még nem tudod eldönteni, hogyan tovább,
 • szeretnél gyakorlatot, munkatapasztalatot szerezni civil szervezetnél töltött önkéntes munka során,
 • szeretnél tanulni, s közben jól érezni magad,
 • szeretnél hasznos tagja lenni a társadalomnak,
 • valamiben tehetséges vagy, vagy egyszerűen csak érdekel valami, amiben szeretnél saját ötleteket, projekteket megvalósítani, kipróbálni.

Alapítványunk Kiskunhalas legnagyobb lakótelepének, a Kuruc vitézek terének lakosai számára nyújt szolgáltatásokat, programokat, rendezvényeket, tanácsadásokat, klubokat, szervezett tevékenységeket. A panel és tégla házakban lakótelepi környezetben élő személyek számára nyitott Lakóközösségi és Információs Iroda jelenleg heti 22 órában tart nyitva (ezt az önkéntesek fogadásával szeretnénk emelni), biztosítja a lakosok számára a legalapvetőbb információs, digitális, számítástechnikai és egyéb alapszolgáltatásokat, mely mellett ugyanezen célközönségnek tanácsadásokat, klubokat, rendezvényeket, programokat, vetélkedőket, tájékoztató előadásokat, fórumokat szervezünk. A városban élő fiatalok számára ifjúsági információs irodai szolgáltatásokat biztosítunk. Az irodához nagyon közel található a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola, ahonnan rendszeresen érkeznek hozzánk fiatalok információkért.

Bővebben...

Erdélyi EVS önkéntes kerestetik Kiskunhalasra!!!

gyerkocLovaglás, túrázás szervezése, kézműveskedés vagy környezetvédelmi programok szervezése - neked melyik a leginkább testhezálló?

A kiskunhalasi Humán Erőforrásért Egyesület három erdélyi önkéntest keres, egy, az Európai Önkéntes szolgálat által finanszírozott projektjének a kivitelezéséhez.

Az önkéntes fizetés nélkül dolgozik, munkájáért cserébe viszont szállást, ellátást, nyelvoktatást, személyes segítőket, és egy kisebb összegű zsebpénzt (90 eurot) kap. Sőt, az utazásáról, a helyi közlekedéséről és biztosításáról is gondoskodik a program. TÚL A MUNKÁN, AZ ÖNKÉNTESKEDÉS ÉLETRE SZÓLÓ ÉLMÉNYEKET, BARÁTSÁGOKAT, TAPASZTALATOKAT, ÉLETSZEMLÉLETBEN BEKÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOKAT OKOZ.

A projekt paraméterei
Fogadó szervezet neve: Humán Erőforrásért Egyesület
Önkéntes periódus időtartama: 01.05.2015 – 30.04.2016, 12 hónap
Helyszín: Kiskunhalas Pici-Paci Porta, Magyarország;
Külföldi önkéntesek létszáma: 3 fő, 18-25 év közötti fiatal (2 személy már kint van!)

A projekt tartalma
Az önkéntesek saját kompetenciáikhoz mérten fogják segíteni az egyesület mindennapi munkáját. A foglalkozások az önkéntesek szakértelmének, tudásának megfelelően lesznek kialakítva, ötleteikkel, tapasztalatukkal járulnak hozzá az egyesület tevékenységeihez. Segítenek rendezvényeik szervezésében és lebonyolításában, valamint tematikus programok megtervezésében és megvalósításában óvodás, iskolás-, illetve ifjúsági csoportok részére.

Bővebben...

A csíkszeredai AUTHELP Egyesület Önkéntest keres Szociális szolgáltatások koordinálására

authelpAz önkéntesség időtartama:
2014.nov.1-2015.jún.30.

A tevékenység helye:
Csíkszereda, Testvériség sugárút 20, Puzzle Oktatási Központ - autista gyermekek számára

Főbb tevékenységei:
• Egyéni esetkezelés, szociális ügyintézés,
• Környezettanulmányok elkészítése,
• Akkreditált szociális szolgáltatások minőségbiztosítása, dokumentálása
• Önkéntesek tevékenységének támogatása, koordinációja

Bővebben...

Önkéntes lehetőség magyarországi anyaotthonban, délutáni foglalkoztatóban

compasshonlapA kaposvári Compass Ifjúsági szervezethez egyesületünk (Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért) évek óta küld önkénteseket. Október 1-i határidővel újabb pályázatokat szeretnének beadni önkéntesek fogadására ahová erdélyi önkénteseket is várnak. A pályázatok pozitív elbírálása esetén 2015 tavaszán-nyarán 5 erdélyi önkéntes indulhat Magyarországra, ahol egy éven keresztül önkénteskedhet. Az önkéntes költségeit az Európai Unió Ifjúsági programján (Erasmus+) belül, az Európai Önkéntes Szolgálat biztosítja (zsebpénz, szállás, étkezés, utazás, biztosítás, tanulási lehetőségek).
A következő programokra lehet jelentkezni:

 • önkéntesség anyaotthonban
 • önkéntesség foglalkoztató intézménynél
 • önkéntesség a kaposvári színháznál

Bővebben...

Felhívás önkénteseknek: dohányzás-megelőző akciók szervezése

Kedves Kollégák!

Az amerikai Davidson College és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem által vezetett - serdülők dohányzási szokásait vizsgáló - beavatkozó jellegű kutatásában a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem is részt vesz. A felmérés már megtörtént, jelenleg a beavatkozási fázisban vagyunk. Módszerünk a közösségi megelőzés. Olyan egyesületek, civil szervezetek és szakemberek jelentkezését várjuk, akik saját településükön vagy annak közelében, önkéntesként bekapcsolódnának a munkába, megszerveznének és levezetnének egy pár megelőző akciót. A résztvevőkkel önkéntességi szerződést köt az egyetem (BBTE). A megyei tanfelügyelőségek engedélyezték és segítík a beavatkozást. Az önkéntesek kiképzését a BBTE tanárai végzik.

Bővebben...

Legújabb önkéntes munkák

There are not feed items to display.
 • Check if RSS URL is online
 • Check if RSS contains items

Felvételi információs oldal 2016

felveteli wixoldal

Képek az egyetem életéből

 • 37-dsc_2783__
 • 38-dsc_2785__
 • 13-dsc_2737__
 • 31-dsc_2771__
 • 48-dsc_2805__

Kiemelt hírek, események

felveteli plakat 2015

A szociális háló hírei

Válsághelyzetbe került a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság (DGASPC), sem az alkalmazottak bérére, sem a felnőttvédelmi szolgáltatást nyújtó központok működtetésére nincs pénze az intézménynek – közölte az Agerpres hírügynökséggel...
Read more...
Kezdetben hatvan, majd közel százötven, jelenleg pedig kilencvennégy rászorulónak nyújt segítséget, heti öt nap meleg ebédet a gyergyószentmiklósi Szeretetkonyha. A Szent Márton Alapítvány által működtetett konyha fenntartását, működtetését gondoskodó lelkület...
Read more...
Közel harminc százalékkal nő az új tanévtől a nehéz anyagi helyzetben élő középiskolások által igényelhető szociális ösztöndíj értéke. De elég ez valamire? Van például olyan szakiskolai osztály, amelyben tavaly még...
Read more...

Kövess minket a Facebookon

Elérhetőség

bejarat

Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet

Szociális Munka Tagozat

 

December 21 sugárút, 128-130 szám, Kolozsvár

TÉRKÉP

Tel./Fax: 0264-42.46.74, 0264-41.99.58

Titkárnő: Bruck Edit

 

http://www.bbte-szocialismunka.ro
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.