Rendezvények


Rendezvények

Demetrovics Zsolt: ISI-s lapokba szánt cikkek megírásának követelményei

demetrovics wikiDecember 15-én, 15-től 17 óráig prof. dr. DEMETROVICS ZSOLT, az ELTE tanára, előadást tart a doktori hallgatók és a mesteris diákok számára. Téma: az ISI-s lapokba szánt cikkek megírásának követelményei. Helyszín: az amfiteátrum mögötti előadó, IV. emelet.

Tanévnyitó ünnepség 2017

szoc evnyito plakat 2017oktAz antropológia, humán erőforrás-menedzsment, szociológia és szociális munka szakos diákok és oktatók Tanévnyitó Ünnepségét 2017. október 2-án 15 órakor szervezzük.

Helyszín: a kar Marasti-negyedi épülete (Anghel Saligny utca), 217. terem (titkársággal szemben).

A diákok és oktatók aznap 14 órakor hivatalosak karunk közös román nyelvű tanévnyitójára is, a Kulcsár Tibor amfiteátrumban.

A magyar nyelvű megnyitó keretében beszédet mondanak:

 • Dr. Veres Valér intézeti igazgató (köszöntő)
 • Dr. Albert-Lőrincz Enikő, igazgatóhelyettes (köszöntő)
 • Dr. Magyari Nándor, oktató: A társadalomtudományok helyzete a mai kihívások tükrében (megnyitó előadás)
 • Diákok képviselőinek üdvözlete

A megnyitó után kerül sor az első éves diákok eligazítójára.

Magyar Tagozat tanévnyitója 2017

magyar tanevnyito 2017Szeretettel meghívjuk a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának hivatalos tanévnyitó ünnepségére. A tanévnyitó ünnepségre 2017. október 2-án,  délután 4 órától, az egyetem főépületének (Farkas u. 1. szám) Aula Magna termében kerül sor.

Előadást tart dr. Hatházi András „Tényleg színház az egész világ?” címmel.

Köszöntőt mond:

 • dr. Soós Anna rektorhelyettes, a Magyar Tagozat vezetője,
 • Rés Konrád Gergely diák-alprefektus.

Fellép a Visszhang kórus

Nemzetközi TDK az Eszterházy Károly Egyetem Szociálpedagógia Tanszéken

egri tdk 2016Az Eszterházy Károly Egyetem Szociálpedagógia Tanszékén 2016. november 29. tartották meg a hagyományosnak tekinthető nemzetközi TDK konferenciát. A konferencián hat egri, és egy-egy kolozsvári és marosvásárhelyi hallgató vett részt. Ezzel is erősítve a három egyetem több évtizedre visszanyúló szakmai kapcsolatát, valamint az egyetemünk nemzetköziesítési törekvéseinek folytatását.

A hallgatók bemutatott dolgozatai különböző elkészítése stádiumban voltak, az előadások színvonala minden esteben megfelelt a szakmai követelményeknek.

Bővebben...

Részvét helyett részvétel

IMGL0002„Részvét helyett részvétel” jeligével szakmai napot tartott ma a kolozsvári Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet az Önkéntesség Világnapja alkalmából. A rendezvény szakmai workshop mellett utcai festést is magába foglalt. „Bár nem vagy művész, a te ecsetvonásaid által is szebb, színesebb lesz a kép! Bár nem vagy szakember, a te önkéntes munkád által is élhetőbb, emberibb lesz a város szociális ellátása!” – biztatták a szervezők a járókelőket a Deák Ferenc/Eroilor utcában kifeszített pannó előtt.

Bővebben...

Felvételi információs oldal 2016

felveteli wixoldal

Képek az egyetem életéből

 • 30-dsc_2769__
 • 22-dsc_2757__
 • 47-dsc_2804__
 • 02-dsc_2701__
 • 36-dsc_2781__

Kiemelt hírek, események

felveteli plakat 2015

A szociális háló hírei

Milyen nehézségekkel küzd az a család, ahová idő előtt érkezik a kisbaba? Ledolgozhatók-e, és ha igen, miképpen a koraszülöttségből adódó hátrányok? Milyen fejlesztési lehetőségek vannak számukra Udvarhelyen? – kérdések, válaszok...
Read more...
„Ha azt mondom, köszönjük, ez oly kevés!” – fordult ajándékozó barátaikhoz Cseke Rozália, az Oklándi Elhelyezőközpont vezetője. A kéttonnányi adomány áthidalja év végéig azokat a napi szükségleti nehézségeket, amelyek a...
Read more...
Kétéves kimaradás után februárban indult újra Székelyudvarhelyen a Második esély elnevezésű oktatási program, ezt követően pedig október elején újabb évfolyamot hoztak létre. Arra voltunk kíváncsiak, milyen volt a korábbi tanév,...
Read more...

Kövess minket a Facebookon

Elérhetőség

bejarat

Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet

Szociális Munka Tagozat

 

December 21 sugárút, 128-130 szám, Kolozsvár

TÉRKÉP

Tel./Fax: 0264-42.46.74, 0264-41.99.58

Titkárnő: Bruck Edit

 

http://www.bbte-szocialismunka.ro
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.