Képzések


Képzések

Corvinus Nyári Egyetem 2017

We are happy to announce that our Summer School will be held again between 3rd of July and 14th of July.
The registration for the Corvinus Summer School is now open. The early bird registration deadline is 31th of March. The registration deadline is 30th of April.

The program includes four optional course:

 • Global Economy and International Trade
 • Economics of Post-Communist Countries
 • International Development, Project Analysis
 • Case Studies in Finance

For further Information, please visit our website:

http://www.uni-corvinus.hu/summerschool

We are looking forward to welcoming your students at our Summer School very soon!

Előadástechnika képzés

komm kep 01 01A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának vezetősége két modulos képzést szervez az egyetem magyarul tanuló hallgatóinak előadástechnika témában. Tematikák: hogyan készüljünk fel a prezentációra, milyen egy jó előadás felépítése, a hallgatóság aktivizálása stb.

Képzők:
dr. Kádár Magor egyetemi docens, kommunikációs szakember, a Terranova Képzési Központ trénere
Benedek István doktorandusz, kommunikációs szakember, a Terranova Képzési Központ trénere

1.modul: Előadástechnikák elsajátítása

Időpont: 2016. október 22–23.
Helyszín: Nagybár (Hunyad megye, Nagybári Központ)

2.modul: A résztvevők kedvenc témájának közérthető bemutatása és értékelése

Időpont: 2016. november 16–17.
Helyszín: Kolozsvár, a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának új épülete, Minerilor/Bányász utca, 85 szám (a volt Topaz szálloda).

A legjobb előadók a 2017. március 10–11-én, a képzés sorozat harmadik fordulójaként sorra kerülő Interdiszciplináris tehetségfórumon jutalomban részesülnek!

Ingyenes a részvétel (a szállást, utazást és étkezést állják a szervezők) mindkét képzésen, ezért a helyek száma korlátozott!

Jelentkezés

X. Együtt a fogyatékkal élőkért konferencia – Kamasz káosz II.

Újabb, izgalmas témákkal tűzdelt, szakmai konferenciára várjuk az érdeklődőket 2016. szeptember 23-24-én, Csíkszeredába, a Taploca utca 20. szám alatt található Apáczai Csere János Pedagógusok Házába.

A szervezőcsapat, a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal élőket támogató szolgálata, a Romániai Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete, az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, vár minden segítő szakmában dolgozó szakembert, pedagógust, szülőket, és téma iránt érdeklődőket, hogy közösen találjunk válaszokat a speciális nevelési igényű gyerek kamaszkorában felmerülő oktatási, nevelési kérdésekre.

Mit tegyen a pedagógus, a szülő, amikor gyerekünk belép, vagy inkább egyik napról a másikra beviharzik a kamaszkorba? És mi legyen akkor, ha mindez az érzelmi vihar a speciális nevelési igényű gyerek életét forgatja fel? Milyen módszerekkel, hogyan segíthetjük a kamaszt a viharos időszak útvesztőiben? És amikor gyermekünk életében megjelenik a nagy Ő? Óvnánk és bíztatnánk, de hol a határ?

Bővebben...

V. Gyergyói Mentálhigiénés Napok

gymnlogoKét év kimaradás után, idén újra megszervezik Gyergyószentmiklóson a Gyergyói Mentálhigiénés Napok konferenciát. A konferencia ötödik kiadásának vendégei az egri Eszterházy Károly Egyetem tanárai és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának munkatársai lesznek.

A rendezvényre 2016. október 7-9. között kerül sor, Gyergyószentmiklóson a Szent István Római Katolikus Plébánia nagytermében (Testvériség sugárút 6. szám).

A rendezvény programja: Gyergyoi MH NAPOK 2016 okt.pdf (657 KB)

Bővebben...

II. Gyergyói Diákkonferencia

diakkonferencia logoA II. Gyergyói Diákkonferenciát 2016 szeptember 24-én szervezik Gyergyószentmiklóson. Idén segítő szakmák szekcióban és történelem-társadalomtudományok szekcióban hallhatunk diákelőadásokat.

A konferenciának három fő célja van:

 • A különböző szakokon tanuló egyetemi hallgatók jobban megismerjék egymást, szakmai érdeklődésüket, eddigi szakmai munkájukat.
 • Segítsük a gyergyói egyetemisták és frissen végzettek egyetem utáni elhelyezkedését, azáltal, hogy kapcsolatokat építünk közöttük és a helyi szervezetek, intézmények, vállalkozások vezetői között. A konferenciára meghívjuk a szervezetek vezetőit, így ők megismerhetik a diákok szakmai érdeklődését, felkészültségét, és a diákok is megismerkedhetnek a helyi szervezetek vezetőivel.
 • A rendezvényre középiskolásokat is várunk nézőként, szeretnénk segíteni őket abban, hogy a diákok előadásai alapján konkrét információkat szerezzenek az őket foglalkoztató szakmákról, ezáltal könnyebben eldönthessék, hogy az adott szakma érdekli-e őket.

Bővebben...

Felvételi információs oldal 2016

felveteli wixoldal

Képek az egyetem életéből

 • 50-dsc_2812__
 • 51-dsc_2813__
 • 46-dsc_2803__
 • 05-dsc_2710__
 • 04-dsc_2707__

Kiemelt hírek, események

felveteli plakat 2015

A szociális háló hírei

Válsághelyzetbe került a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság (DGASPC), sem az alkalmazottak bérére, sem a felnőttvédelmi szolgáltatást nyújtó központok működtetésére nincs pénze az intézménynek – közölte az Agerpres hírügynökséggel...
Read more...
Kezdetben hatvan, majd közel százötven, jelenleg pedig kilencvennégy rászorulónak nyújt segítséget, heti öt nap meleg ebédet a gyergyószentmiklósi Szeretetkonyha. A Szent Márton Alapítvány által működtetett konyha fenntartását, működtetését gondoskodó lelkület...
Read more...
Közel harminc százalékkal nő az új tanévtől a nehéz anyagi helyzetben élő középiskolások által igényelhető szociális ösztöndíj értéke. De elég ez valamire? Van például olyan szakiskolai osztály, amelyben tavaly még...
Read more...

Kövess minket a Facebookon

Elérhetőség

bejarat

Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet

Szociális Munka Tagozat

 

December 21 sugárút, 128-130 szám, Kolozsvár

TÉRKÉP

Tel./Fax: 0264-42.46.74, 0264-41.99.58

Titkárnő: Bruck Edit

 

http://www.bbte-szocialismunka.ro
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.